Oorringen

Deze week was mijn doel enkele oorringen te maken.
Dat leek weer heel erg simpel, maar ik botste toch op enkele obstakels : katoen ? acryl ? welke maat garen ? welke maat naald ?

Dus ik deed enkele test :

Dit waren de eerste :

crochet earrings

Ik vond deze geslaagd, maar met dit katoen kan ik geen ingewikkeldere patronen maken, het geheel zou te groot worden.

Ik had echter geen dunner katoen, dus was er maar 1 oplossing : het katoen dat ik had gebruikt bestond uit 4 draden. Ik splitste het katoen in 2.
Hiermee haakte ik deze oorringen :

oorringen haken

Doel geslaagd : het patroon was wat ingewikkelder zonder de oorringen te bombastisch te maken, maar het was wel een groot en vooral vervelend werk om dat katoen te splitsen.


Op zoek in mijn kasten naar wat dunner garen.
Ik vond nog nieuwe kleine bolletjes maar die bleken acryl. Toch maar eens proberen. Deze werden het :

crochet earrings

oorringen haken

Met het dunner garen kon ik wel wat ingewikkelder patronen maken, maar ze waren nogal 'slap' en pluizig. Na even surfen vond ik een methode om ze te stijven :
neem een potje met beetje water en giet daarin gewone witte schoollijm (geen exacte verhoudingen) - heel goed roeren (eventueel met gesloten deksel nog eens goed schudden). Hierin doe je je oorringen, je wringt ze goed uit en met een keukenrol dep je het overtollige af. Daarna leg ik ze op mijn strijkplank op een stukje aluminiumfolie, zodat je ze eventueel kan vastspelden. Laten drogen.
Wanneer ze droog zijn, zijn ze perfect gesteven.

Hiermee kon ik dus verder : nu is er geen grens aan kleuren en patronen.Ik vond in mijn kasten nog een zakje met 2 paar grote ringen.

Mijn eerste ontwerp :
Het was eigenlijk mijn bedoeling om de parels in de boogjes te hebben, maar dat lukte me niet mooi. Dus reeg ik de parels op de ringen en haakte er zo rond. Bij een rondvraag op mijn Facebookpagina bleken de meesten het toch mooier te vinden zonder de parels. Iemand maakte echter de opmerking dat het misschien mooier zo zijn met vb. donkerblauwe parels.
Een nieuwe uitdaging dus en meteen ook een nieuwe poging om de parels in de boogjes te krijgen.
Dit was het resultaat :Persoonlijk vind ik het idee van de donkere parels erg geslaagd.
Zoals je ziet is het mij ook gelukt om de parels in de boogjes te krijgen ;-)
(ik haakte eerste de oorring en liet een lange draad bij het afhechten, met deze lange draad keerde ik terug door de boogjes en reeg telkens een parel).1 opmerking: