mijn gewevengehaakte deken

Hoera !!  Mijn nieuwste patroon is geboren!
En ik ben er ongeloofelijk-super tevreden mee.
Ik vind het resultaat echt wel fantastisch.

Hier mijn inspiratie :

Mijn Ikea-placemats zijn echt wel toe aan vervanging. 
Maar ik had een goed idee : ik kan dat ook haken.
Ik begon te werken, maar het verveelde mij al vlug : al die stroken haken en dan zou ik nog maar 1 placemat hebben ! Ik haakte voor de placemat ook alleen maar vasten, daardoor duurde het natuurlijk een eeuwigheid. Ik vond het niet leuk meer en borg het hele idee op.

Tot ik, weken later, een ingeving kreeg : waarom niet vierkanten haken op dezelfde manier, die ik dan zou verbinden tot een deken. Dan kan ik met dikkere acryl werken en zou ik niet meer met vasten, maar met stokjes werken.

Ik ging opnieuw aan de slag. Deze keer zat er meer vaart in : de stroken moesten niet zo lang zijn en ik kon met haaknaald 4,5 mm werken.
Toen de eerste strookjes waren gehaakt, was het heel spannend hoe dat er zou uitzien. Uiteindelijk is dat het leukste aan haken : hoe zal mijn nieuwe idee er uit zien, hoe zal die of die kleur passen in het geheel. En voor je het weet, ben je verslaafd, maar dat is een ander verhaal ...
Ik maakte de eerste strookjes tot een vierkant en was best tevreden met het resultaat.
De kers kwam er pas echt toen ook het tweede vierkant klaar was en ik een idee begon te krijgen hoe het er zou gaan uitzien.

Vandaag kan ik dit delen met jullie.

Zo ziet het er dus uit :En ik ben er zo ongeloofelijk tevreden mee.Maar hoe noem je zoiets nu : het is gehaakt en ook geweven ...


Het patroon is vanaf nu beschikbaar in mijn Etsy en Craftsy shops.

Links naar de shops hierboven onder het tabblad 'haakpatronen'.Veel haakplezier xxx
1 opmerking: