nieuwjaarskaartjes haken


Eind 2014 wou ik iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen op een originele manier. Het liefst wou ik ze uiteraard haken.

Dit werd uiteindelijk het resultaat : 


Ik kocht kaartjes in een gebroken wit.
Daarna was het een beetje zoekwerk om er met mijn printer in te slagen de tekst te krijgen waar ik het wou. Aangezien ik nogal een perfectionist ben, ging het hier om millimeters.
De eerste kaartjes waren kleurige kaartjes (zie laatste kaartje op deze pagina). Ik vond ze wel leuk, maar ik vond dat ze wat meer klasse mochten uitstralen. Dus de zoektocht ging verder.
Ik zocht op mijn computer kleuren die het best leken op zilver en goud. Dat was eigenlijk wel een beetje zoekwerk, maar daarvoor gebruik je dus best wat kladpapier.

Toen ik tevreden was met mijn layout printte ik alle kaartjes en kon het haken beginnen : Ik gebruikte voornamelijk goud en zilver van Catania, maar vond ook nog een 'speciaal' bolletje goud :Uiteraard zijn er nog veel mogelijkheden.
Je kan ze maken voor elke gelegenheid : pas de tekst aan, print of kleef een afbeelding op je kaartje en zo kan je voor elke gelegenheid een kaartje maken.


4 opmerkingen:

  1. Ze zijn heel mooi en wat een leuk idee. En wat grappig om het gedeelte te lezen over het uitprinten. Het kon wel van mij zijn. Ik ben tegen de feestdagen ook altijd bezig om kaartjes te printen en dan te bewerken en ik besteed daar ook veel tijd aan, want het komt bij mij ook op de millimeters aan. Mijn man snapt dan niet waar ik me zo druk om maak, want hij ziet het verschik niet. Maar ik wel :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ewel dat ziet er tof uit zeg !!! misschien zal ik ook eens zoiets proberen , nog nooit kaartjes gemaakt maar als haakster is dit super !!!

    BeantwoordenVerwijderen